siltumsuknu pixelis
lv

Ar ko atšķiras kondicionieris no siltumsūkņa?

Ar ko atšķiras kondicionieris no siltumsūkņa?

Kondicionieris un siltumsūknis ir divas atšķirīgas ierīces, kas var tikt izmantotas, lai regulētu gaisa temperatūru un mitrumu telpā.

Kondicionieris ir ierīce, kas tiek izmantota, lai samazinātu gaisa mitrumu un radītu svaigāku un vēsāku gaisa klimatu telpā. Tā darbojas, izmantojot vēsu gaisa plūsmu lai atdzesē telpu un mitrumu, lai samazinātu gaisa mitrumu. Kondicionieris ir piemērots telpām, kur ir augsts gaisa mitrums un karstums, piemēram, biroji, veikali, sporta zāles un citas telpas, kur cilvēki ilgstoši uzturas. Kondicionieriem ir divi galvenie darba principi: cietās šķidruma un gāzes cikls. Cietās šķidruma cikls izmanto freonu kā dzesēšanas šķidrumu, bet gāzes cikls izmanto amonjaku un propānu.

Siltumsūknis ir ierīce, kas tiek izmantota, lai radītu siltāku gaisa klimatu telpā. Tā darbojas, izmantojot siltu gaisa plūsmu, lai sasildītu telpu. Siltumsūknis ir piemērots telpām, kur ir zems gaisa mitrums un auksts, piemēram, mājokļos, ofisos un citās telpās, kur cilvēki ilgstoši uzturas. Siltumsūkņi var arī radīt vēsu gaisa plūsmu, un tie tiek saukti par “reversās ciklā” siltumsūkņiem. Siltumsūkņi izmanto dažādas metodes, lai radītu siltu gaisa plūsmu, piemēram, elektrisko sildītāju, gāzes sildītāju un tvaika sildītāju.

Galvenā atšķirība starp kondicionieri un siltumsūkni ir tā, ka kondicionieris darbojas, lai atdzesētu telpu un samazinātu gaisa mitrumu, bet siltumsūknis darbojas, lai sasildītu telpu un radītu siltāku gaisa klimatu. Abas ierīces var tikt izmantotas, lai regulētu gaisa temperatūru un mitrumu telpā, bet katrs no tiem ir piemērots atšķirīgām vajadzībām.

Bezmaksas uzstādīšana

1. Akcija spēkā līdz 1.12.2022. vai kamēr akcijas prece ir pieejama noliktavā.

2. Akcijā piedalās tikkai konkrētās akcijas iekārtas, iekārtu skaits ierobežots.

3. Akcijas ietvaros tiek piemerota bezmaksas montāža darbiem un montāžas materiāliem, kas sevī ietver, trases garumu līdz 3 metriem (montāžas materiālu komplets, freona caurules, kondensāta izvade paštecē, āra bloka stiprināšanas kronšteins, elektro materiāli, komunikācija, dekoratīvie elementi, mehānismi), transporta izdevumus Rīgā un Jūrmalā.

4. Montāža, kuras veikšanai nav nepieciešama tehnika darbam agstumā un kuras veikšanai nav nepieciešams tehniskais urbums monolītā, akmenī, stiklā vai kādā citā augstas cietības materiālā.